maanantai 13. toukokuuta 2013

Amarula-mascarponekakku

Tämän maukkaan kakun tein äidilleni äitienpäiväksi.
Ohje poikkeaa normaalisti tekemistäni ohjeista, tässä on valkuaisvaahtoa, joka tekee kakusta täyteläisemmän.
Ohje on kinuskikissan, minulla vähän sovellettu versio...



Pohja:
180 g täysjyvä-Digestivejä
75g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl tomusokeria
2 prk mascarponejuustoa (yht 500g)
3 valkuaista
1 dl Amarula-kermalikööriä

Vuoraa irtopohjan vuoka (halk 24cm) leivinpaperilla. Voitele vuoka kevyesti öljyllä ja ripottele tomusokeria (tällöin kakku irtoaa siistimmin).
Hienonna Digestive-keksit minigrip-pussissa kaulimen avulla. Sulata voi kattilassa ja sekoita keksimuru sulaneen voin joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Valmista täyte. laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. sekoita joukkoon mascarpone-juusto.
Erottele valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi. Lisää kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri. Sulata liotetut liivatteet liköörin joukkoon. Anna hetken jäähtyä. sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kaada täyte vuokaan.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia (minä annoin olla yön yli).
Koristele haluamallasi tavalla. Minä laitoin sokerimassasta tehtyjä valkovuokkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti